Dansk Jersey Kød er startet i 1997, af en gruppe af Jersey mælke producenter, som synes det var uetisk, og havde det meget dårligt med at slå deres Jersey tyrkalve ihjel ved fødslen. Kalvene blev aflivet, fordi det ikke var økonomisk rentabel at opfostre dem.
Jersey er en lille kvægrace, der vokser meget langsom, dette sammen holdt med omkostningerne vedr. Slagtning og opskæring, der er den samme pr. dyr, som for de meget større kvægracer, gør at det økonomisk er noget dyre at producere dem. Da der er mindre kilo, at fordele omkostningerne på.
Jersey er som sagt en lille kvægrace der vokser langsom, den har derfor også finere kød/muskelfibre, som gør at kødet er mere mørt. Smagen er også kraftigere bl.a. Pga. af den langsomme vækst, end mange andre kvægracer har.
Jersey ungtyrene og studene købes hos faste landmænd i Jylland, der alle er godkendt af Dansk Jersey Kød. Alle producenterne har kalvene gående i løsdrift på dybstrøelse, samt udgang til dejlige grønne græsmarker. Jersey ungtyrene skal have mulighed for at kunne gå i stalde, da de ikke er så hårdfører, som mange andre kvægracer, med hensyn til vejr og vind.
Alle dyrene slagtes i Aidt Slagtehus. Jersey ungtyrene og studene ”krog” modnes i min. 8-21 dage, hvorefter de sælges hele eller opskåret efter kundernes ønsker. Administrationskontoret ligger i Silkeborg.
Dansk Jersey køds profil produkt er Jersey ungtyrene og studene, men vi har også ”Lundmose lam”. Den røde tråd er dyrevelfærd, trivsel og etik, som resulterer i en meget højt kød og spise kvalitet. Dansk Jersey Kød Slagter ca. 400 stk. Jersey ungtyre og stude om året.
Venlig hilsen
Peter Villadsen
Indehaver af Dansk Jersey Kød
Lammeproducenterne Jørgen og Vita Rasmussen har ”Lundmosegård”, der er beliggende i Stjær ca. 15 minutters kørsel fra Århus, De producere ca. 800 lam om året, og der er tale om virkelig Kvalitets lam, flotte og meget velsmagene. Disse lam er ikke over 110 dage ved slagtning, hvilket giver dem en pragtfuld smag og saftigt mørt kød.
Lammene har deres opvækst, på de grønne marker og enge, der ligger omkring Stjær.
Lammene er produktet af mange års avlsudvikling, hvor man er kommet frem til, at den bedste smag og kødfylde, fås med en blanding af to racer.
Texan: Denne race er en meget kødfyldig race, med kraftig muskulatur. Den er derfor mere rund i kroppen og mere kompakt. De har også en god tilvækst, samt saftigt og fedtmarmoreret kød,
Gotland: Er en spinkel race, som har meget magert kød, fin kødstruktur og pragfuld smag, men det er samtidig en race med fantastiske omsorgs egenskaber, hvilket medfører at Gotland giver den bedste mælk og en rigtig god start på livet til lammene.
Da vi har en god aftale med et større slagtehus, kan vi også tilbyde levering af hele og halve kreatur,
"Se vores store kød udvalg!"
Peter Villadsen
Indehaver
Designet og hosted af Nordic Web Design